Matematik

Potensfunktion

13. maj 2020 af 1234567899876543210

Hej

Hvordan løser jeg den vedhæftede opgave - hvad menes der med k?

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. maj 2020 af mathon

                         \small \small \begin{array}{lllll}& \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}\\\\& 8=a^{3}\\\\& 2^3=a^3\\\\& a = 2\\ \textup{og:}\\& 7k=b\cdot 2^5\\\\& b=\frac{7} {2^5}\cdot k\\\\& b=\frac{7}{32}\cdot k \end{array}


Svar #3
13. maj 2020 af 1234567899876543210

#2 Mange tak!
Dog forstår jeg kun den øverste halvdel, i den anden halvdel sætter du tallene ind i ligningen of derefter..? Og hvad kan svaret egentlig bruges til?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2020 af ringstedLC

I "anden halvdel" indsættes det ene punkt i forskriften og der findes et udtryk for b som forlangt. Du får så forskriften:

\begin{align*} f(x) &= \tfrac{7}{32}k\cdot 2^x \end{align*}

som bla. kan bruges til at stille spørgsmål b).


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2020 af mathon

                         \small \small \begin{array}{lllll}b)\\& f(x)=\left (\frac{7}{32}\cdot k \right ) \cdot 2^x\\\\& 14=\left (\frac{7}{32}\cdot k \right ) \cdot 2^0\\\\& 14=\frac{7}{32}\cdot k\\\\& 14\cdot \frac{32}{7}=k\\\\& k=64 \end{array}


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.