Kemi

Unit til g/mol

13. maj 2020 af Simonhunden (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvordan kan enheden Unit omregnes til gram Per mol?

Tusinde tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2020 af mathon

u kan ikke omregnes til g/mol men til g.

                      \small \begin{array}{llll}& 1 u = \frac{1}{\left \{N_A \right \}}\; g\\\\& 1 u = 1.66054\cdot 10^{24}\; g \end{array}


Svar #2
13. maj 2020 af Simonhunden (Slettet)

Tusinde tak :) Det er fordi at min lærer har skrevet at vi skal kunne forklare hvordan enheden unit kan omregnes til gram pr mol, men det kan have været en fejl 

#1

u kan ikke omregnes til g/mol men til g.

                      \small \begin{array}{llll}& 1 u = \frac{1}{\left \{N_A \right \}}\; g\\\\& 1 u = 1.66054\cdot 10^{24}\; g \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2020 af janhaa

#1

u kan ikke omregnes til g/mol men til g.

                      \small \begin{array}{llll}& 1 u = \frac{1}{\left \{N_A \right \}}\; g\\\\& 1 u = 1.66054\cdot 10^{24}\; g \end{array}

1 u = 1.6605*10-24 grams


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2020 af mathon

Definitionen af atommasseenheden

          \small 1\;u=\frac{1}{\left \{ N_A \right \}}\;g

har den indlysende fordel, at beregning af molmassen 
bliver:

          \small M=\left \{ N_A \right \}\left \{ x \right \}\;u= \left\{ N_A \right \} \frac{\left \{ x\right \}}{\left \{ N_A \right \}}\;g=\left \{ x \right \}\;g

således at antallet af u er lig med antallet af g per mol,
så der ikke skal 'omregnes' ved overgangen fra 'atommasse' til 'molmasse',
hvilket sparer en masse regneri.

Det din lærer har givet som oplæg, har formentlig været ovenstående.

...
Janha var så venlig at påpege en tastefejl:

                        \small \begin{array}{llll}& 1 u = \frac{1}{\left \{N_A \right \}}\; g\\\\& 1 u = 1.66054\cdot 10^{{\color{Red} -}24}\; g \end{array}

                 


Skriv et svar til: Unit til g/mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.