Matematik

problem løsning

14. maj 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Fire elever skal vaske
gymnastikgulvet efter en fest.
Peter vasker halvdelen af
gulvet. Nadja vasker en
fjerdedel af den anden halvdel.
Senere vasker Evin halvdelen
af det, som er tilbage.
Leo vasker resten, det passer
med 15 m2.
Hvor mange kvadratmeter er
gulvet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2020 af Garrie

God ide at tegne det.

Hvis vi ser bort fra Peters side. Så ved vi at Nadja har taget 1/4 af hvad peter tog, og Evin tager så halvdelen af 1/4 som er 1/8.
Så Evin og Nadja har vasket 3/8, hvor så Leo tager de resterne 5/8
Derefter kan man så beregne 1/5 af de 15m2 som er ligmed 3.

1/8 = 3m2
3m2 * 8 = 24m2

Så de alle sammen har vasket et gulv på 24m2
Derefter ganger vi med 2 da hele gymnastikgulvet skal regnes med.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2020 af Garrie

UPS. De har ikke vasket et gulv på 24m2
De har vasket et gulv på 2*24m2 = 48m2


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. maj 2020 af Soeffi

#0.

Peter vasker halvdelen af gulvet. 
Rest: 1/2 af gulvet.

Nadja vasker en fjerdedel af den anden halvdel. 
Rest: 1/2 - (1/4)·(1/2) = 3/8.

Senere vasker Evin halvdelen af det, som er tilbage.
Rest: 3/8 - (1/2)·(3/8) = 3/16

Leo vasker resten, det passer med 15 m2.
Dvs. 3/16 af gulvet har arealet 15 m2. Dermed er arealet af gulvet: 15·16/3 m2 = 80 m2


Svar #4
15. maj 2020 af annonym368 (Slettet)

#1

God ide at tegne det.

Hvis vi ser bort fra Peters side. Så ved vi at Nadja har taget 1/4 af hvad peter tog, og Evin tager så halvdelen af 1/4 som er 1/8.
Så Evin og Nadja har vasket 3/8, hvor så Leo tager de resterne 5/8
Derefter kan man så beregne 1/5 af de 15m2 som er ligmed 3.

1/8 = 3m2
3m2 * 8 = 24m2

Så de alle sammen har vasket et gulv på 24m2
Derefter ganger vi med 2 da hele gymnastikgulvet skal regnes med.

Jo, men hvad mener du med tegning? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2020 af Soeffi

#4...Jo, men hvad mener du med tegning? 

Vedhæftet fil:gulv.png

Skriv et svar til: problem løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.