Fysik

Acceleration af en masse i bevægelse

16. maj 2020 af nfrrf - Niveau: Universitet/Videregående

En trisse som kan rotere frit om en vandret akse, trissen er friktionsfri, fastgjordt og masseløs. Der ligger ovenpå trissen en snor med en spand i hver ende, begge spande har en masse på 3m. Begge spande hænger som udgangspunkt stille. En masse som er 3 gange så lille som spanden, tabes fra en højde h ned i den højre spand. Efter bolden er faldet i spanden bevæger de sig sammen som et legeme. 

Hvilken størrelse er accelerationen, a, af den højre spand med massen efter sammenstødet?

A) a = 1/7g

B) a = 2/7g

C) a = 3/7g

D) a = 4/7g

E) a = 1/4g

F) a = 3/4g

G) a = 1/2g


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2020 af peter lind

brug energibevarelse  E= m*g*h= 7ma


Skriv et svar til: Acceleration af en masse i bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.