Fysik

Krafmomentet

16. maj 2020 af nfrrf - Niveau: Universitet/Videregående

Hey, jeg kan simpelthen ikke finde ud af den her opgave. Håber der er nogen som kan hjælpe:)

Vinklen til et punkt på et roterende objekt kan beskrives som funktion af tid ved udtrykket:

Theta(t) = a*t3-b*t2 

hvor a = 3 s-3 og b = 2 s-2

Til hvilken tid vil kraftmomentet på objektet være nul?

A) t = 1s

B) t = 2/3s

C) t = 1/3s

D) t = 2/9s

E) t = 1/6s 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2020 af mathon

Nu er du vist blevet så vant til at ekspedere opgaverne videre,
at du ikke har bemærket letheden:
                                                            \small \small \begin{array}{lllll} 3t^3 - 2t^2=0\quad \wedge \quad t>0\\\\\ 3t^2\left ( t-\frac{2}{3} \right )=0 \end{array}


Svar #2
16. maj 2020 af nfrrf

Haha det var faktisk også det jeg tænkte på at gøre det virkede bare for simpelt


Svar #3
16. maj 2020 af nfrrf

Så altså t=2/3?


Skriv et svar til: Krafmomentet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.