Fysik

x-komposanten af et kraftmoment

16. maj 2020 af nfrrf - Niveau: Universitet/Videregående

Hey, jeg kan simpelthen ikke finde ud af den her opgave. Håber der er nogen som kan hjælpe:)

To uendelig lange lige ledere ligger parallelt med en afstand imellem dem d = 10,0 cm. Et atom med et magnetisk moment muB=9,27*10-24 J/T orienteret i en vinkel med 45 grader i forhold til x-aksen befinder sig præcist midt imellem de to ledninger, som bærer strømmen I1=3.00 A og I2=10,00 A. 

Find x-komposanten af kraftmomentet vektor tau på atomet fra de magnetiske felter som bliver skabt af de to ledere.

A) Taux = 1,84*10-28 Nm

B) Taux = 2,41*10-28 Nm

C) Taux = 3,42*10-28 Nm

D) Taux = -1,84*10-28 Nm

E) Taux = -2,41*10-28 Nm

F) Taux = -3,41*10-28 Nm


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2020 af peter lind

Brug at feltet i en uendelig lang lede med strømmen I i afstanden r er givet ved B = 2*I*μ0/(4πr)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2020 af håbforude

Medmindre du vil risikere at DTU ugyldiggør eksamen for idag, vil jeg kraftigt anbefale dig at fjerne samtlige indlæg du har lagt op før kl 13 .

Skriv et svar til: x-komposanten af et kraftmoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.