Fysik

Bølger & lys

16. maj 2020 af marielinge - Niveau: B-niveau

Kan folk hjælpe..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} \textbf{Nem:}&\lambda =\frac{v}{f}=\frac{341\; \frac{m}{s}}{101.8\;s^{-1}} \end{array}


Svar #3
16. maj 2020 af marielinge

#2

            \small \begin{array}{lllll} \textbf{Nem:}&\lambda =\frac{v}{f}=\frac{341\; \frac{m}{s}}{101.8\;s^{-1}} \end{array}

Må jeg spørge hvor de 341 m/s kommer fra? Er det ikke hastigheden for radiobølger jeg skal bruge, som er det samme som i vakuum, altså 3*10^8?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} \textbf{Nem:}&\textup{Lyshastigheden er s\aa \ stor, at dagligdags afstande i praksis tilbagel\ae gges }\\& \textup{\o jeblikkeligt.}\\\\& \textup{Lydhastigheden er ca. 1000 m = 1 km p\aa \ 3 sekunder.}\\\\\\ &\textup{Tordenvejrets afstand:}\quad s=\frac{21\;s}{3\;s}\cdot \left ( 1\;km \right ) \end{array} 

           


Svar #5
16. maj 2020 af marielinge

Forstår ikke det med hvorfor lyshastigheden er 341 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Sv\ae r:}&d\cdot \sin(\varphi_2)=2\cdot \lambda\\\\& d=\frac{2\cdot \lambda}{\sin(\varphi_2)}\\\\& d=\frac{2\cdot \lambda}{\frac{1.9\;m}{\sqrt{(3\;m)^2+(1.9\;m)^2}}}\\\\ & \end{array} 


Svar #7
16. maj 2020 af marielinge

#6

            \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Sv\ae r:}&d\cdot \sin(\varphi_2)=2\cdot \lambda\\\\& d=\frac{2\cdot \lambda}{\sin(\varphi_2)}\\\\& d=\frac{2\cdot \lambda}{\frac{1.9\;m}{\sqrt{(3\;m)^2+(1.9\;m)^2}}}\\\\ & \end{array} 

Hvorfor er afstanden mellem lyskilden og pladen givet ved pythagoras? Forstår jeg det forkert, at afstanden ikke bare er 3 meter fra lyskilden til pladen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2020 af janhaa

#5

Forstår ikke det med hvorfor lyshastigheden er 341 m/s

lydhastighet


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2020 af mathon

#7
       afstanden gitter/skærm er 3 m,
       men gitterafstanden 
                                          \small \begin{array}{llll}& d=\frac{1200\;nm}{0.5351}=2242.8\;nm=0.00224\;mm \end{array}

       


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2020 af Eksperimentalfysikeren

Der står "radiobølgerne" i teksten til spørgsmål "Nem". Derfor er hastigheden ikke 341m/s, men 3*108m/s.

Det er nogle meget lange radiobølger.


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. maj 2020 af mathon

dvs

            \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Nem:}&\lambda =\frac{v}{f}=\frac{3\cdot 10^8\;\frac{m}{s}}{101.8\;s^{-1}}=2.95\cdot 10^6\;m \end{array}


Skriv et svar til: Bølger & lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.