Dansk

Sprog

18. maj 2020 af 14049126 - Niveau: 8. klasse

Er der nogen der kan forklare mig hvad deres menes med dette.? pleasse har virklig brug for hjælp

sproglige kompetencer er desuden vigtige i forhold til udvikling af vores tænkning (Gjems, 2010, s.32-36). Når vi tilegner os nye sproglige færdigheder – bl.a. ord for ting og begivenheder i vores omgivelser – sætter det os i stand til bedre at forstå og kategorisere verden omkring os. Også kendskab til og forståelse af ord for mere komplekse og abstrakte størrelser såsom følelser gør det muligt for os i højere grad at analysere og fortolke egne og andre menneskers handlinger og reaktioner. Hvis vi har et ord for og en forståelse af begrebet "at være ked af det", kan vi bedre genkende og forstå denne følelse, både når vi møder den hos os selv og hos andre. Vi kan kun begribe verden, hvis vi har begreber til at begribe den med.

Ligesom vores sproglige kompetencer påvirker vores evne til at tænke og forstå, foregår der også en påvirkning i den modsatte retning, fra vores kognitive Note evner til vores sproglige udvikling (Svensson, 2011, s.27ff.). I takt med at vi bliver udfordret i vores erkendelse af verden, har vi behov for at skærpe vores sproglige kompetencer. Vi bruger sproget til at udtrykke vores forståelse af verden med, og vi kan kun udtrykke denne forståelse klart og tydeligt, hvis vi har et nuanceret og fyldestgørende sprog at gøre det med. Hvis en ung bruger fx bliver forelsket for første gang, får han/hun behov for ord at sætte på denne oplevelse for at kunne kommunikere om den til andre og for at kunne forstå den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2020 af Queensland

Der kræves før end man kan forstå verden at man besidder evnen til sprogforståelse (receptivt ordforråd) , dvs. man skal have evnen til at forstå og beskrive hvad de enkelte ord betyder også selvom ordne ikke altid er håndgribelige, men også kan være abstrakte. Hver gang vi tilegner os ny viden som vi kan accociaser og kategoriser med ting vi tidligere har erfaret, så udvikler vi vores sproglige færdigheder, fordi vi ift. sprogforståelsen hele tiden erfarer nye måder at beskrive det vi oplever og kan beskrive en situaiton mere og mere kompliceret. Sproglige kompetencer er når vi kan finde ud af at anvende den viden vi gennem sprogforståelsen og de sproglige færdigheder har erfaret. 


Skriv et svar til: Sprog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.