Matematik

Haster

19. maj 2020 af Foryou - Niveau: 9. klasse

Jeg håber at nogen kan hjælpe mig med denne opgave. 

Et "Kinder SURPRISE" chokoladeæg er hult og indeholder både chokolade og legetøj. Chokoladen udgør 23 % af æggets rumfang. Chokoladen i "Kinder SURPRISE" har en massefylde på ca. 1,34g/cm^3

æggets bredde 4,4 cm

æggets højde 6,4 cm

En pose med "Toms GRANKOGLER" indeholder 17" grankogler" af chokolade. " Grankogler" har en form som æg. Der er i alt 80 g chokolade i en pose. Hvad er rumfanget af "Kinder SURPRISE" chokoladeæg? 

SPØRGSMÅL:

Hvor mange "Toms Grankogler" skal man spise for at få lige så meget chokolade, som hvis man spiser et "kinder SURPRISE"? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2020 af AMelev

Jeg ved ikke, hvordan man beregner rumfanget V af "Kinder SURPRISE", 
Hvis du ved det, så kan du beregne "chokoladerumfanget" (cm3) VChokolade  = 23%·V og derefter chokolademassen(-vægten) (g) m = VChokolade ·1.34 = ...

17 grankogler ~ 80 g chokolade, så 1 grankogle ~ .... g chokolade

m g chokolade ~ .... grankogler


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.