Matematik

Isolering

21. maj 2020 af rikke0227 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg er lidt i tivl om hvordan udtrykket vil se ud, hvis man isolere konstanten "pKa"? Håber der er nogen som vil hjælpe mig. Tak på forhånd

Vedhæftet fil: ligning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Som start an du bruge en log-regel til at samle leddene på venstreside af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2020 af peter lind

Træk alt over på venstre side og brug derefter logaritmeregnereglerne. så får du

Log(   D*(1+10pKa-pH)/P   ) = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2020 af mathon

                           \small \begin{array}{lllll}& \log\left ( 1+10^{pK_a-pH} \right )=\log(P)-\log(D)\\\\& \log\left ( 1+10^{pK_a-pH} \right )=\log\left ( \frac{P}{D} \right )\\\\& 1+10^{pK_a-pH}=\frac{P}{D}\\\\& 10^{pK_a-pH}=\frac{P}{D}-1\\\\& pK_a-pH=\log\left (\frac{P}{D}-1 \right )\\\\\\& pK_a=pH+\log\left (\frac{P}{D}-1 \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.