Fysik

Øvelse: Gnidningskoefficienten

22. maj 2020 af HF2dk - Niveau: B-niveau

Hej en kan forklare mig, hvordan jeg kan løse denne opgave gerne med mellemregninger. :)

Vi vil i denne opgave beregne bremselængden af et tog, der kører med farten 150 km/h. Togets masse er 250 tons. Gnidningskoefficienten for gnidning af stål mod stål afhænger noget af ståloverfladernes tilstand og kan variere mellem 0,4 og 0,8.

A)Find togets kinetiske energi, når det kører med farten 150 km/h.

B)Find størrelsen af det arbejde, som gnidningskraften skal udføre på toget for at bringe det til standsning.

C)Hvilken bremselængde ville du regne med, hvis du var togfører?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2020 af peter lind

 A) Ekin = ½mv

B)  Svaret fra  spørgsmål A

C) A = F*s hvor F er kraften og s er strækningen


Svar #2
22. maj 2020 af HF2dk

A:

E=1/2*25000 kg *(41,66 m/s)^2=

Syndes det tal jeg kommer frem til virker alt for stort 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2020 af peter lind

Det er altså også et tungt lokomotiv og du har enddda gjort det for lille

250 ton =250,000 kg


Svar #4
22. maj 2020 af HF2dk

Sådan 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #5
22. maj 2020 af HF2dk

Er lidt usikker på spørgsmål b 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2020 af ringstedLC

#4:

250 ton = 250000 kg ≠ 250,000 kg.

Overvej dit resultat 217 kJ. Jeg tror, at der er mere energi i spegepølsemad.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2020 af peter lind

Det arbejde der skal udføres er at bremse et tog ned. Det arbejde der skal udføres må så være den kinetiske energi af toget


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2020 af ringstedLC

#5: Sålænge toget ikke holder helt stille, har det en kinetisk energi. Gnidningskraften skal lave et arbejde for at omdanne al den kinetiske energi til en anden energiform, før toget holder stille.

Energi = Arbejde = Kraft over en afstand.

\begin{align*} \text{Energi (arbejde):}\; E&=F\cdot s \\ \text{Kraft:}\; F&=\frac{m\cdot s}{t^2} \end{align*}


Skriv et svar til: Øvelse: Gnidningskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.