Matematik

Integralregning

23. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Nogen der kan hjælpe med vedhæftet opgave


Svar #1
23. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Skal jeg indsætte de givne punkter ind i forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2020 af AMelev

Du ved, at samtlige stamfunktioner kan skrives som G(x) = F(x) + k.
Så indsætter du punktet og løser mht. k.


Svar #3
23. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Er svaret: F(x) = x^3+x^2-3x+2 korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. maj 2020 af AMelev

                                 

Det er ikke F(x), men G(x), du bestemmer. F(x) er jo givet i opgaven.
Ellers rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2020 af ringstedLC

#3: Du bør selv kunne kontrollere dit resultat, da dette er en typisk "uden hj.-midler" opgave.

\begin{align*} \int f(x)=G(x) &= F(x)+k \\ G(x) &= x^3+x^2-3x+k \\ G(2)=8 &= 2^3+2^2-3\cdot 2+k \\ k &= 2 \\ G(x) &= x^3+x^2-3x+2 \end{align*}


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.