Matematik

integralregning

23. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmes denne type integral?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Med integration ved substitution. Sæt t = x3 + 2x +4


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2020 af janhaa

u=x^3+2x+4\\ du=(3x^2+2)\,dx

etc...


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2020 af AMelev


Husk nye grænser på integralet, når du går fra x til t (eller u, eller hvad du nu kalder det).


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2020 af janhaa

I=\int_4^{16}u^{-1/2}\,du=...


Svar #5
23. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Jeg har fundet et løsningsforslag. Jeg forstår fremgangsmåden. Men forstår ikke hvorfor der ganges med 2 til sidst. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Men ... hvorfor har du så skrevet det?


Svar #7
23. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Hvad mener du? altså jeg har lige fundet det løsningsforslag


Svar #8
23. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Og det er ikke mig der har løst den


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

#7 Jeg mener, hvorfor har du skrevet tallet 2, når du ikke forstår, hvorfor det er ganget på.  

#8 Okay, nu forstår jeg årsagen. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Se nr 91 i formelsamlingen, når x-0,5 skal integreres.


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. maj 2020 af janhaa

#5

Jeg har fundet et løsningsforslag. Jeg forstår fremgangsmåden. Men forstår ikke hvorfor der ganges med 2 til sidst. 

I=\int x^n\,dx=\frac{1}{1+n}x^{n+1}+c


Brugbart svar (1)

Svar #12
23. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textup{her s\ae ttes }& u(x)=x^3+2x+4\textup{ og dermed }\mathrm{d}u =( 3x^2+2)\,\mathrm{d}x\\\\\textup{gr\ae nse\ae ndring:}& u(0)=4\quad u(2)=2^3+2\cdot 2+4=16\\\\\\& \int_{0}^{2}\frac{3x^2+2}{\sqrt{x^3+2x+4}}\,\mathrm{d}x=\int_{4}^{16}\frac{1}{\sqrt{u}}\,\mathrm{d}u=2\cdot \int_{4}^{16}\frac{1}{2\sqrt{u}}\,\mathrm{d}u=2\cdot [\sqrt{u}]_{4}^{16}=2\cdot (\sqrt{16}-\sqrt{4})=\\\\& \qquad \qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad \qquad2\cdot(4-2)=4 \end{array}


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.