Matematik

hjælp

25. maj 2020 af makeouthill (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har en opgave som lyder sådan her:

Den ene side i et rektangel er 12 cm længere end den anden. Omkredsen er 180 cm. Find længden på de 2 sider

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af peter lind

Kald den korteste længde for for x. den lange side er så x+12. omkredsen er 2x+2*(x+12) = 180


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2020 af PeterValberg

Navngiv fx længden x og bredden y 
Opstil to ligninger med to ubekendte ud fra de givne oplysninger

2x+2y=180
x=y+12
Løs med din foretrukne metode, - fx indsættelsesmetoden.
Her er udtrykket for x indsat i den første ligning:

2(y+12)+2y=180

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2020 af mathon

Der er ingen grund til at bruge 2 ubekendte.

Brug derfor svaret i #1:

                    \small \small \small \begin{array}{rrlrll} & 2\cdot (x+(x+12))&=&180\\\\& 2x+12&=&90\\\\& x+6&=&45\\\\& x&=&39&\textup{bredde}\\\\& x+12&=&51&\textup{l\ae ngde} \end{array}


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.