Matematik

harmonisk svingning

25. maj 2020 af sisseb93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hjælp til opgave :)

en harmonisk svingning f er givet ved f(x)=7*sin(2x-5)+3,  0<x<2 phi

a) bestem minimum for f 

b) bestem perioden for f 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af mathon

             \small \begin{array}{llll}a)& f_{min}=7\cdot (-1)+3=-7+3=-4 \end{array}

             \small \begin{array}{llll}b)& \textup{perioden }\Delta x=\pi \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2020 af mathon

detaljer vd periodebestemmelse:

               \small \small \begin{array}{llll}& \sin(2x-5)=\sin(2\cdot (x_o+\Delta x)-5)=\sin(2x_o-5+2\Delta x))\quad \Delta x\textup{ er perioden}\\\\ \textup{n\aa r}&2\Delta x=p\cdot 2\pi\quad p\in\mathbb{Z}\\\\& \Delta x=p\cdot \pi \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2020 af Jones2929

Se eventuelt https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1963535


Skriv et svar til: harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.