Matematik

PARABLER

27. maj 2020 af nøvsen - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til opgave b og c

Tak:) 

Vedhæftet fil: parablerlort.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2020 af peter lind

b) Hvad skal du bruge hjælp til ? Formelen står der jo ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2020 af janhaa

#2

b) Hvad skal du bruge hjælp til ? Formelen står der jo ?

hva er d i formelen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2020 af Mathias7878

#3 diskriminanten givet ved

\small d = b^2-4ac

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2020 af janhaa

#4

#3 diskriminanten givet ved

\small d = b^2-4ac

ok


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2020 af Jones2929

b)

b = (-12). (-b) = -(-12) -> (-b) = 12.
a = 2 -> 2a = 2*2 -> 2a = 4
a = 2 -> 4a = 2*4 -> 4a = 8
c = 19.

Diskriminanten findes ved diskriminantformlen (før den første -> pil)

d = b^{2}-4*a*c \Rightarrow d = (-12)^2-4*2*19 \Rightarrow d = 144 - 152 \Rightarrow d = (-8)

B(\frac{-b}{2a},\frac{1-d}{4a}) = \frac{12}{4}, \frac{1-(-8)}{8} \Rightarrow B(3,1.125)

c)

Man kan gøre det på mange måder, men jeg gør det sådan, at jeg finder vektoren mellem toppunktet og punktet B, og efterfølgende finder afstanden af vektoren.

Jeg finder først koordinatsættet for toppunktet.

T(x,y) = (\frac{-b}{2a},\frac{-d}{4a}) \Rightarrow T(x,y) = (\frac{-(-12)}{4}), \frac{-(-8)}{8}) \Rightarrow T(x,y) = (3, 1)

Vektor: tjek vedhæftning.

 
 

Vedhæftet fil:længdevektor.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2020 af janhaa

\vec{BT}=[0,-\frac{1}{8}]\\ \\|\vec{BT}|=\frac{1}{8}


Skriv et svar til: PARABLER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.