Matematik

Andengradsregression

29. maj 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har denne opgave: har fundet a) til f(x) = -0.0587053571428571x2 + 1.58625000000000x + 1.46428571428571, så mangler jeg b), men kan man ikke ave definere andengradsligningen og sige f(x)=0, og så solve for x (som er den vandrette afstand)? Det giver dog [[x = -0.8935617164], [x = 27.91409404]], som er lidt usandsynligt synes jeg...


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Du har gjort det rigtigt. Der er to løsninger, men du forkaster den negative. Altså kaster hun bolden 27,9m.


Svar #2
29. maj 2020 af Ladora (Slettet)

Så boldens vandrette afstand til pigen er når når den rammer jorden, er 27.9m? Er det ikke ret meget, da hun kaster den? :o


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. maj 2020 af AMelev

#2 Det kommer jo an på, hvilken bold, det er, og hvor trænet i kast, pigen er.
En håndboldbare er 40 m lang, og der har man set målmanden kaste bolden i mål, uden at bolden rørte jorden, så 28 m er i den situation ikke urealistisk.


Svar #4
29. maj 2020 af Ladora (Slettet)

okay, tak!


Skriv et svar til: Andengradsregression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.