Matematik

Kombinatorik

29. maj 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har denne opgave. Har fået antalsparameteren til 20, og sandsynlighedsparameteren til 1/4: er det rigtigt? Og så er jeg i tvivl om opgave b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2020 af Capion1


a)  Ja.
b)          \binom{20}{5}\left ( \frac{1}{4} \right )^{5}\left ( \frac{3}{4} \right )^{15}         (netop 5 gange)


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. maj 2020 af peter lind

a) Korrekt

b)  Slå det op i dit CAS værktøj


Svar #4
29. maj 2020 af Ladora (Slettet)

Så sandsynligheden er 0.20


Svar #5
29. maj 2020 af Ladora (Slettet)

20%


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. maj 2020 af Capion1

Ja, godt og vel 20%

\frac{13904090883}{68719476736}
Når man angiver i %, er det nok rimeligt at medtage 2 decimaler,
20,23%
Det er helt forventeligt, at den ene fjerdedel af kastene falder ud med "stjerne".
Her får vi i tilgift ekstra 0,23% i lykkeposen.
  
 


Svar #7
29. maj 2020 af Ladora (Slettet)

Tak!!!


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.