Matematik

Prisen på benzin

31. maj 2020 af Foryou - Niveau: 8. klasse

Prisen på benzin faldt fra 10 kr. pr. liter.  til 9,50 kr. pr. liter. 

Hvor mange % faldt prisen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2020 af Mathias7878

Hvad har du prøvet? Du skal nok udregne det, men i dit tilfælde kan man nemt se, hvor mange procent literprisen er faldet blot ved at kigge på de to tal. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2020 af Jones2929

https://youtu.be/NvTYq_KUnFc?t=174
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Prisen er faldet med 0,50 kr. I forhold til den oprindelige pris er dette et fald på

0,50 kr / 10 kr = 0,05 = 5%


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2020 af Goten (Slettet)

Brug formlen \frac{(slutvaerdi-begyndelsesvaerdi)}{begyndelsesvaerdi}*100%=procentdelen for at finde den

procentvise ændring. Læs mere her.


Skriv et svar til: Prisen på benzin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.