Matematik

klorkoncentration

31. maj 2020 af casparolsen233

hey! jeg har brug for noget hjælp til en opgave jeg har fået :) håber i kan hjælpe!

i et svømmebassin er klorkoncentrationen til at starte med 1,80 mg/L.

klorkoncentrationen aftager med 3% i timen.

1. hvilken type model beskriver udviklingen i klorkoncentrationen? og hvorfor?

2. indfør passende variable og angiv en forskrift for modellen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll} 1)&\textup{Eksponentiel funktion.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llll} 2)&f(x)=1.80\cdot 0.97^x\quad f(x)\textup{ er chlorkoncentrationen }x\textup{ timer efter startm\aa ling.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2020 af Goten (Slettet)

1)
Da der er tale om en procentændring, er det en eksponentiel funktion.

2)
Funktionsforskriften for en eksponentiel funktion lyder f(x)=b*a^{x}, hvor b er begyndelsesværdien, altså værdien, som vi starter med at have. Derfor er b 1,80 i dette tilfælde. Den anden kostant, a, er fremskrivningsfaktoren, der beskriver, hvor mange procent f(x) ændres med, når x ændres. Konstanten a findes vha. formlen a=1+r, hvor r er renten - altså den procentvise ændring - i decimaltal.

a=1+(-\frac{3%}{100})=0,97

a er derfor lig 0,97 i dette tilfælde.

Læs mere om eksponentielle funktioner her.


Skriv et svar til: klorkoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.