Fysik

Atomer!

02. juni 2020 af YB99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er igang med nogle øvelsesopgaver og har svært ved at forstå denne opgave. Er der evt. nogle som kunne hjælpe mig med den :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2020 af peter lind

I det første tilfælde rammer en foton et atom i tilstanden n=1. Fotonen har en energi som lige er nok til at slå atomet op i tilstanden n=2

I det andet tilfælde er atomet i tilstand 2 og falder ned i tilstand 1 under udsendelse af en foton


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2020 af mathon

             \small \begin{array}{llll} \textbf{Exitation:}&\Delta E=\left (-13.61\;eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{2^2} -\frac{1}{1^2}\right )=10.21\;eV\\\\ \textbf{Emission:}&\Delta E=\left (-13.61\;eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{1^2} -\frac{1}{2^2}\right )=-10.21\;eV \end{array}


Svar #4
03. juni 2020 af YB99 (Slettet)

#3

             \small \begin{array}{llll} \textbf{Exitation:}&\Delta E=\left (-13.61\;eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{2^2} -\frac{1}{1^2}\right )=10.21\;eV\\\\ \textbf{Emission:}&\Delta E=\left (-13.61\;eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{1^2} -\frac{1}{2^2}\right )=-10.21\;eV \end{array}

Jeg er ikke sikker på om jeg forstår dette. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2020 af peter lind

hvad forstår du ikke


Svar #6
03. juni 2020 af YB99 (Slettet)

#5

hvad forstår du ikke

Exitation forstår jeg ikke helt...

Men det der forgår på billedet, sker det ikke ved absorption eller emission?


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. juni 2020 af peter lind

Når en foton rammer et atom kan den hvis energien passer slå elektronen op i et højere niveau. Det kaldes exitation.

Billedet til venstre er exitation, billedet til højre er emmision


Svar #8
03. juni 2020 af YB99 (Slettet)

#7

Når en foton rammer et atom kan den hvis energien passer slå elektronen op i et højere niveau. Det kaldes exitation.

Billedet til venstre er exitation, billedet til højre er emmision

Jeg kan ikke rigtig finde noget med exitation, kaldes det muligvis også noget andet?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juni 2020 af peter lind


Skriv et svar til: Atomer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.