Matematik

Lineær regression

12. juni 2020 af Matmatmatma - Niveau: B-niveau

Hej

Vil man kalde lineær regression en analytisk metode, idet forskriften for den bedste rette linje beregnes samt forklaringsgraden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2020 af Eksperimentalfysikeren

Regression er ikke en analytisk metode. Det er en nummerisk metode.

Et  eksempel:

En sten falder fra toppen af et tårn. Den er påvirket af tyngdekraften mg og får derfor accelerationen a=mg/m=g. Dens hastighed, v, vokser:

v=\int_{0}^{T} g dt = gT.

Her er gT regnet ud analytisk. Man kan også opsamle målinger af hastigheden til forskellige tidspunkter og lave regression over dem. Regressionen vil give en hældningskoefficient, der vil være en bergnet værdi af a. Den vil ikke være præcist g, men tæt ved.


Skriv et svar til: Lineær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.