Fysik

Newtons Love

12. juni kl. 18:11 af HJÆLP20 - Niveau: B-niveau

Nogen som kan forklare mig hvad om newtons 3 love? har nemlig svært ved at forstå det jeg læser på nettet


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juni kl. 18:01 af Superlederen

1. lov: Et legeme vil have konstant hastighed, hvis det ikke påvirkes af en resulterende kraft. (Legemet vil ligge stille eller bevæge sig med konstant fart og retning).

2. lov: Hvis et legeme påvirkes af en resulterende kraft, er størrelsen af denne givet ved produktet mellem massen af legemet og accelerationen af dette. Dette kan indses ved at gange enhederne for acceleration og masse. Det vil give kg*m/s^2, der er det samme som Newton, hvilket vi måler kraft i. 1 Newton er dermed kraften, der skal til for at accelerere 1 kg med 1 m/s^2.

3. lov: Hvis objekt A påvirker objekt B med en kraft, vil objekt B påvirke objekt A med en kraft, der er proportional i størrelse og modsatrettet. Jo hårdere du slår et bord, des mere ondt gør det altså på din egen hånd.

Newtons love fungerer kun i inertialsystemer. Det er systemer, som siges at være i hvile ift. fiksstjernerne. Hvis man anvender Newtons love på accelererende-/roterende referencesystemer, opstår der fiktive kræfter som f.eks. centrigufalkraften.


Svar #3
14. juni kl. 01:04 af HJÆLP20

Mange tak for hjælpen! :))


Skriv et svar til: Newtons Love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.