Matematik

Rentefoden

14. juni 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Nogen der ved hvordan man løser denne opgave?
Har lidt svært ved at regne hvordan man løser opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2020 af peter lind

se formel 6 side 5 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2020 af mathon

                       \small \textup{solve}\left (50\,000=7450\cdot \frac{1-(1+r)^{-10}}{r} \textup{ and } r>0,r \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2020 af AMelev

Ad #2 Indsæt de opgivne tal på højre side i formlen, beregn og vis, at resultatet passer (nogenlunde) med venstre side.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2020 af mathon

ved indsættelse:

                                   \small \begin{array}{r|l} 50\,000&7\,450\cdot \frac{1-(1+r)^{-10}}{r}\\\\ 50\,000&7\,450\cdot \frac{1-(1+0.08)^{-10}}{0.08}\\\\ 50\,000&7\,450\cdot \frac{1-1.08^{-10}}{0.08}\\\\ 50\,000&49\,990.11 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2020 af mathon

ved CASberegning:

                       \small \textup{solve}\left (50\,000=7450\cdot \frac{1-(1+r)^{-10}}{r} \textup{ and } r>0,r \right )

                                            \small r=0.079956=7.9956\%


Skriv et svar til: Rentefoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.