Kemi

Hjælp mig med redox! AKUT

17. juni 2020 af Spalev - Niveau: B-niveau

Jeg kan slet ikke få det til at give mening, hjælp!

Forklar hvilke stoffer der indgår i redoxreaktionen mellem jern(II)sulfat og kaliumpermanganat til Fe3+(aq) og Mn2+ (aq) i sur opløsning og vis hvordan reaktionen skal afstemmes


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Begynd:}&{\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}F\! e}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Fe}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll} {\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}F\! e}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Fe}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

 \small \begin{lccc} & \textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Fe&1&&5\\ Mn&&5&1 \end{array}


Svar #3
17. juni 2020 af Spalev

Tusind tak! må man spørge om du kan hjælpe mig med endnu en? 

den her:

Chromoxid kan reagere med salpetersyre i henhold til følgende ikke afstemte reaktion: 

????2??3(??) + ????3 − (????) → ??????4 2− (????) + ????2 − (??) ↑ 


Svar #4
17. juni 2020 af Spalev

Hov... jeg uploader lige et billede

Jeg ved ikke lige hvordan denne skal afstemmes... kan du hjælpe?

Vedhæftet fil:Hjælp.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
17. juni 2020 af janhaa

Cr2O3 + 6HNO3  → 2Cr(NO3)3  + 3H2O 


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. juni 2020 af janhaa

1Cr2O3 + 3NO3- + 2H2O → 2CrO42- + 3NO2- + 4H+


Svar #7
17. juni 2020 af Spalev

I er for vilde haha TAK :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. juni 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Cr}_2O_3\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{N}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +6}}}{Cr}{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{N}{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc}& \textup{\textup{op}}&\textup{\textup{ned}}&\textup{\textup{antal}}\\ Cr&3&&2\\ N&&2&3 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

               \small \begin{array}{llllll}Cr_2O_3\,_{\textit{(s)}}\;+\;3\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow 2\,Cr{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,N{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

               \small \begin{array}{llllll}Cr_2O_3\,_{\textit{(s)}}\;+\;3\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow 2\,Cr{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,N{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

               \small \begin{array}{llllll}Cr_2O_3\,_{\textit{(s)}}\;+\;3\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\,2H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow 2\,Cr{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,N{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Skriv et svar til: Hjælp mig med redox! AKUT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.