Matematik

Integral-Areal-Rumfang

29. juni 2020 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg sidder med anden opgave som har noget med Rumfang af søjleelementet , håber at nogle vil hjælpe .

Et søjleelement har et tværprofil, der er sammensat af fire ens parabler med funktionsforskriften f(x) = ax2.

Bestem rumfanget af søjleelementet.

Figuren vedhæftes.

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Søjle.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. juni 2020 af Capion1

Betragt en parabel
f (x) = ax2
for hvilket der gælder:
f (- 0,25) = f (0,25) = 0,15
Find a og beregn arealet af
{(x , y) | - 0,25 ≤ x ≤ 0,25  ∧ f (x) ≤ y ≤ 0,15}
Gang arealet med 4 og læg arealet af kvadratet til.
Gang til sidst med højden for at finde rumfanget.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. juni 2020 af Soeffi

#0. 

Vedhæftet fil:1967697.png

Svar #3
29. juni 2020 af DeepOcean

Opgaven blev løst ,Mange tak til Capion med sin gode forklaring .


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. juni 2020 af Soeffi

#2.

I det følgende er g = parablens grundlinje = 0,5 m, og h er parablens højde = 0,15 m.

Arealet af figuren er: areal af parabler plus areal af kvadrat = 4·(2/3)·g·h + g2 = 4·(2/3)·(0,5 m)·(0,15 m) + (0,5 m)2 = 0,45 m2.


Skriv et svar til: Integral-Areal-Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.