Kemi

Fra stofmængdekoncentration til volumenprocent

20. juli 2020 af tinybraincells - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder og kigger lidt på regning mellem volumenprocent og stofmængdekoncentration. Jeg er kommet frem til hvordan man regner fra volumenprocent til stofmængdekoncentration og hvordan sådan en opgave kan se ud, men sidder lidt fast i hvordan man regner den anden vej.

Mit spørgsmål er altså: hvordan regner man en stofmængdekoncentration om til volumenprocent? Og hvilke ting vil man få opgivet i sådan en opgave?

På forhånd tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juli 2020 af mathon

                            \small \small \begin{array}{lllll} \textup{molaritet:}&c=\frac{n}{V_{op}}\\\\ \textup{opl\o sningsvolumen:}&V_{op}=\frac{n}{c}\\\\ \textup{volumen af opl\o st stof:}&V_{stof}=\frac{n\cdot M}{\varrho }\\\\ \textup{volumenprocent:}&p_{vol}=\frac{V_{stof}}{V_{op}}\cdot 100\% \end{array}


Svar #2
22. juli 2020 af tinybraincells

Tak! :)

Har jeg forstået fremgangsmåden rigtigt?

1. Definér volumen af opløsningen - 1 L for nemhedens skyld.

2. Bestem stofmængden af det opløste stof med nstof = c * Vopløsning.

3. Bestem massen af det opløste stof med m = n * M.

4. Bestem volumen af det opløste stof med Vstof = m/ρstof.

5. Bestem volumenprocenten med cvolumen% = (Vstof/Vopløsning) * 100 %.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juli 2020 af mathon

              Ja.


Svar #4
22. juli 2020 af tinybraincells

Fantastisk. Tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Fra stofmængdekoncentration til volumenprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.