Matematik

Kvadratsætningen og parameterfremstilling

24. juli 2020 af daarligeMien - Niveau: A-niveau

Jeg er helt lost på de to spørgsmål her. Jeg ved at den første handler om at anvende kvadratsætningerne, men jeg fatter dem ikke. 

Det andet har jeg ingen idé om hvordan jeg løser. Sætter bare vektor a = 0 og løser ligningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juli 2020 af Forår2020 (Slettet)

Hvor er opgaven ?


Svar #2
24. juli 2020 af daarligeMien

#1, beklager. Det glemte jeg, men har vedhæftet nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juli 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juli 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Opgave 4}\\& x^2+2x+y^2-6y=15 \\\\& \left (x^2+2\cdot x\cdot 1 +1 \right )-1+\left ( y-2\cdot y\cdot 3+3^2 \right )-3^2=15\\\\& (x+1)^2-1+(y-3)^2-9=15\\\\& (x-(-1))^2+(y-3)^2=5^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juli 2020 af Forår2020 (Slettet)

Opgave 4a

Omskriv til ( x+1)^2 + ( y -3)^2 = 25 ,  centrum  er (  x,y) (-1 , 3)  og radius √25 = 5 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. juli 2020 af mathon

               \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Opgave 5a}\\& \textup{\textbf{Hvis} }P(3,4) \textup{ ligger p\aa\ }l\\& \textup{\textbf{skal} t opfylde:}\\&&\, \, \, \begin{matrix} x=6+3t\\y=2-2t \end{matrix}\\& \textup{hvilket unders\o ges:}\\&& \begin{array}{lll} 3=6+3t\Leftrightarrow t=-1\\4=2-2t\Leftrightarrow t=-1\\\\ \end{array} \\& \textup{konklusion:}&\, \, \,P\textup{ ligger p\aa\ }l \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. juli 2020 af mathon

               \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Opgave 5b}\\& \textup{En ligning for }l\textup{ \o nskes:}\\& & \begin{array}{lll}I\textup{:}& x=6+3t&I\textup{ multipliceres med 2}\\II\textup{:}&y=2-2t&II\textup{ multipliceres med 3} \end{array}\\\\&& \begin{array}{lll}III\textup{:}& 2x=12+6t\\IV\textup{:}&3y=6-6t \end{array}\\\\& \textup{addition giver:}&\qquad \quad \, 2x+3y=18\\\\& \textup{kartesisk normalform:}&\qquad \quad \, y=-\frac{2}{3}x+6 \end{array}


Skriv et svar til: Kvadratsætningen og parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.