Matematik

Matematik.. Nemmere måde?

25. juli 2020 af Lukassssssss - Niveau: 8. klasse

Søren køber et par bukser til 540 kr.   
    Prisen  var sat 40 % ned.  
                                     
                     
                                     
     Hvad var normalprisen?


Svar #1
25. juli 2020 af Lukassssssss

x-x*\frac{40}{100}= 540 -----1350 - 1350 * \frac{40}{100} = 540 -------- 1350 - 540 = 810


Er det forkert eller rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juli 2020 af Capion1

x - 0,4x = 540
     0,6x = 540
          x = 540/0,6
          x = ...


Svar #3
25. juli 2020 af Lukassssssss

1350?


Svar #4
25. juli 2020 af Lukassssssss

900*


Svar #5
25. juli 2020 af Lukassssssss

Jamen hvorfor lige 540/0,6


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. juli 2020 af Capion1

# 5
En ligning forandres ikke ved at dividere med samme tal på begge sider af lighedstegnet.
0,6x = 540      Vi forandrer ikke noget ved at dividere med 0,6 på begge sider. Dernæst står x alene tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. juli 2020 af mathon

               \small \begin{array}{ccc}& \textup{F\o rpris}&\textup{Nupris}\\ \textup{Forholdstal:}&100&60\\\\ \end{array}

               \small \begin{array}{lll}& \textup{F\o rpris:}&\frac{540\;kr}{60}\cdot 100=900\;kr \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. juli 2020 af mathon

svar på #5

               \small \small \begin{array}{ccc}& \textup{F\o rpris}&\textup{Nupris}\\ \textup{Forholdstal:}&100&60\\\\ \textup{Forholdstal:}&\frac{100}{60}&1\\\\ \textup{Forholdstal:}&\frac{5}{3}&1 \end{array}

               \small \small \begin{array}{lll}& \textup{F\o rpris:}&\frac{540\;kr}{1}\cdot \frac{5}{3}=\left (180\;kr \right )\cdot 5=900\;kr \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. juli 2020 af ringstedLC

#1: Det kan du selv undersøge ved at kontrollere:

\begin{align*} \text{Normalpris}-\text{Rabat}_{\%} &= \text{Nupris}={\color{Red} 540} \\ 810-40\% &= \\ 810-\frac{810\cdot 40}{100} &= \\ 810-324 &= 486\neq {\color{Red} 540} \end{align*}

#5:

\begin{align*} x-x\cdot \frac{40}{100} &= 540 \\ 1x-0.4x &= 540 \\ (1-0.4)x &= 540 \\ 0.6x &= 540 \end{align*}


Skriv et svar til: Matematik.. Nemmere måde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.