Matematik

Hjælp

28. juli kl. 13:05 af Lukassssssss - Niveau: 9. klasse

  Tal og algebra      
 
 

Tabellen viser nogle priser på buskørsel.

 Antal zoner  2  3
 Billetter 
 Voksne 20,- 30,-
 Billetter 
 Børn under 16 år 10,- 20,-
 Klippekort
 Voksne 10 klip 125,- 165,-
 Klippekort
 Børn under 16 år 10 klip 65,- 85,-

--------------------------------------------------

Hvad er den samlede pris for en familie på 2 voksne, et barn på 13 år og et barn på 15 år for 2-zonebilletter?

Samlet pris i alt  60 kr. 

Hvad er differencen i prisen på et 3-zoners klippekort for børn og voksne? 

Differencen er 10 kr.

Hvor meget spares på et 3-zoners klippekort for voksne frem for 10 enkeltbilletter? 

Man sparer i alt  135 kr.

 Rabat for et 3-zoners klippekort for voksne i procent  33,33 %.


Svar #1
28. juli kl. 13:29 af Lukassssssss

Korrekt eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juli kl. 13:34 af Jeppe101

Du mangler at skrive dine udregninger. Facit er ikke nok, hvis du vil have fuldt point.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juli kl. 13:36 af Jeppe101

Derudover, så skal du øve dig på at skrive nogle sigende overskrifter på dine tråde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juli kl. 14:00 af Jeppe101

Slettet

Svar #5
28. juli kl. 14:09 af Lukassssssss

1. Hvad er den samlede pris for en familie på 2 voksne, et barn på 13 år og et barn på 15 år for 2-zonebilletter?

Samlet pris i alt = 10 * 2 = 20 + 20 * 2 = 4 = 20 + 40 = 60

---

2. Hvad er differencen i prisen på et 3-zoners klippekort for børn og voksne?

Differencen er 30 - 20 = 10

--

3. Hvor meget spares på et 3-zoners klippekort for voksne frem for 10 enkeltbilletter? 

Man sparer i alt = 165 - 30 = 135

--

4. Rabat for et 3-zoners klippekort for voksne i procent = Lidt usikker med = 30-20 = 10/30 =1/3 = 0,33%


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. juli kl. 14:30 af Jeppe101

Nr. 1 Du har fat i noget af det rigtige. Du kunne godt sætte det bedre op.

Nr. 2 er forkert. Du skal have fat i priserne for 3-zoners klippekort. 

Nr. 3 er også forkert. Det er 10 enkeltbilletter. Altså 10 X 30 kr. 

Nr. 4. Jeg ved ikke hvor du får de tal fra? Prøv at læse om procentregning i din bog eller formelsamling.


Svar #7
28. juli kl. 16:08 af Lukassssssss

Har fundet de andre, men ikke den fjerde? forstår den ikke


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. juli kl. 16:42 af mathon

             \small \begin{array}{llllr} \textup{Nr 4}\\& \textup{3 zoners besparelse:}&\left (\left (10\cdot 30 \right )-165 \right )&\textup{kr}&135\\\\& \textup{Besparelsesprocent:}&p=\frac{135}{300}\cdot 100&\textup{kr}&45 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. juli kl. 18:28 af mathon

             \small \small \begin{array}{llllr} \textup{Nr 4}\\& \textup{3 zoners besparelse:}&\left (\left (10\cdot 30 \right )-165 \right )&\textup{kr}&135\\\\& \textup{Besparelsesprocent:}&p=\frac{135}{300}\cdot 100&\textup{\%}&45 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.