Matematik

Hvordan finder man A. B og C værdien i en andengradsligning?

28. juli 2020 af PCX1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan finder man A. B og C værdien i en andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juli 2020 af Mathias7878

Kan du ikke komme med hele opgaven? 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juli 2020 af Capion1

Opgaven gribes forskelligt an afhængigt af, hvad vi kender.
Derfor må vi have hele opgaven som nævnt.
Man kan altid finde A, B og C med tre vilkårlige kendte punkter på parablen.
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. juli 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{I }ax^2+bx+c=0\\ \textup{er: }\\& \begin{array}{llll} a \textup{ koefficienten til/talv\ae rdien med fortegn foran }x^2 \\\\ b \textup{ koefficienten til/talv\ae rdien med fortegn foran }x \\\\ c \textup{ talv\ae rdien med fortegn uden efterf\o lgende variabel. } \end{array} \end{array}


Svar #4
29. juli 2020 af PCX1 (Slettet)

#3

\small \begin{array}{lllll} \textup{I }ax^2+bx+c=0\\ \textup{er: }\\& \begin{array}{llll} a \textup{ koefficienten til/talv\ae rdien med fortegn foran }x^2 \\\\ b \textup{ koefficienten til/talv\ae rdien med fortegn foran }x \\\\ c \textup{ talv\ae rdien med fortegn uden efterf\o lgende variabel. } \end{array} \end{array}

Tak ;)

Og hvis man ikke kan finde en af værdierne, erstatter man dem med 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. juli 2020 af Jones2929

#4

Du kan måske ikke finde den nøjagtige værdi, men du kan altid aflæse, om koefficienten er positiv eller negativ. Du må ikke erstatte med 0 :)

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/andengradspolynomium-og-ligning/sammenhang-mellem-forskrift-og-graf


Svar #6
30. juli 2020 af PCX1 (Slettet)

#5

#4

Du kan måske ikke finde den nøjagtige værdi, men du kan altid aflæse, om koefficienten er positiv eller negativ. Du må ikke erstatte med 0 :)

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/andengradspolynomium-og-ligning/sammenhang-mellem-forskrift-og-graf

Hvis en af værdierne mangler i en andengradsligning, indsættes 0 i formlen på værdiens plads?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. juli 2020 af Mathias7878

#6 ja, f.eks. hvis du har andengradsligningen

x^2+6x = 0

så er

a = 1 \ b = 6 \ c = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. juli 2020 af mathon

                     \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{men denne}\\ \textup{l\o ses lettere:}&x\cdot (x+6)=0\\\\& x=\left\{\begin{matrix}-6 \\0\end{matrix}\right.\\\\ \textup{uden brug af }\\ \textup{diskriminant.} \end{array}


Skriv et svar til: Hvordan finder man A. B og C værdien i en andengradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.