Matematik

Opstille en forskrift for en trigonometrisk funktion - hvordan?

04. august 2020 af Clif - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har denne opgave, som er blevet sat ind som et billede.

Jeg ved, at en trigonometrisk funktions skabelon ser således ud:

y=a*sin(ω*x+φ)+k

Jeg har allerede fundet ω til at være 0,04, idet ω=(2*pi)/T, hvor T=50*pi

Jeg har dog svært ved at finde ud af, hvordan jeg skal finde a, altså amplituden, samt φ og k.

Enhver hjælp ville være rar. På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Opg. mat.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2020 af mathon

Det kunne ligne
                                \small \begin{array}{lllll} y=30\cdot \sin(0.04\cdot x+\frac{\pi}{2})+30 \end{array}


Svar #2
04. august 2020 af Clif

Ja, jeg tænkte også, at k=30, men i facit står der: f(x)=25sin(0,04x-0,5*pi)+55.

Hvordan kom du frem til, at φ=pi/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. august 2020 af mathon

             \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Hvis}\\&y=25\cdot \sin\left ( 0.04\cdot x+\varphi \right )+55\\ \textup{er } \\&\varphi\textup{ \textbf{ikke} }\frac{\pi}{2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. august 2020 af ringstedLC

Vedhæftet fil:1968935.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. august 2020 af ringstedLC

Vedhæftet fil:__1.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. august 2020 af ringstedLC

#5: Rettelse;

\begin{align*} |m| &\approx \frac{\pi}{2} \end{align*}


Skriv et svar til: Opstille en forskrift for en trigonometrisk funktion - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.