Matematik

hvordan reducere man ....

16. august 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har forsøgt selv at komme frem til hvad jeg skal gøre, men sidder fast

ab - b• (a-3b) =


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2020 af Mathias7878

Gang ind i parentesen og få at

ab - b \cdot (a-3b) = ab - b \cdot a -b \cdot (-3b) = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. august 2020 af ringstedLC

- Gang b ind i parentesen.

- Hæv parentesen.

- Reducer.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2020 af Anders521

Ka' du vise os dit forsøg?


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. august 2020 af Sveppalyf (Slettet)

ab - b(a-3b) =

ab - (ab - 3b2) = 

ab - ab + 3b2 = 

3b2


Svar #5
16. august 2020 af UCL (Slettet)

#1 tak for svar. Jeg forstår bare ikke hvorfor man skal sige

ab - b•a-b •(-3b)

hvor kommer -b fra?

Er det fra at sige        -b•-3b ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2020 af Mathias7878

#5 når man ganger en faktor ind i en parentes, skal man gange faktoren med begge led. Faktoren er -b og leddene er så hhv. a og -3b.

- - -

 

 


Svar #7
16. august 2020 af UCL (Slettet)

ja okay, men kommer -b så fra at sige :

ab- b•(a-3b) = 

ab - b• a- b•-b  ?

undskyld men har svært ved at fatte det


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. august 2020 af Mathias7878

-b er faktoren man skal gange ind i parentesen og i forhold til det, jeg skrev i #6 skal faktoren -b ganges ind på hvert led inde i parentesen, dvs. både a og -3b, hvorfor man får at

ab \ {\color{Red} -b} \cdot (a-3b) = ab \ {\color{Red} -b} \cdot a \ {\color{Red} -b} \cdot (-3b)

så det er altså det samme -b, men du har nu bare brugt at for at du kan gange -b ind i parentesen, skal du gange -b ind på begge led. 

- - -

 

 


Svar #9
16. august 2020 af UCL (Slettet)

Det her mit forsøg:

ab- b • a- b •(-3b)=

ab-ba (går ud med hinanden)

-b •- 3b

+3b

Er det fordi der er 2 b, at det skal være 3b2


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. august 2020 af ringstedLC

#7:

\begin{align*} a\cdot (b+c) &= b\cdot a+c\cdot a \\ ab-b\cdot (a-3b) &=ab-(a\cdot b-3b\cdot b) \text{ ganger \textit{b} p\aa \,hvert led i parentesen.}\\ &=ab-(ab-3b^2) \\ &=ab-ab+3b^2 \text{ h\ae ver minusparentesen.} \\ &= 3b^2 \end{align*}


Svar #11
16. august 2020 af UCL (Slettet)

Tak. Er der en som vil se om jeg overhovedet er begyndt at forstå lidt

2b • (a+ab) - 2ab =

2ba + 2ab - 2ab

-2ab


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. august 2020 af ringstedLC

#9: Der er ikke 2 b'er. 2 b'er er b plus b.

Der er b gange b.

\begin{align*} -b\cdot (-3b) &= -3\cdot b\cdot (-b) \\ &= (-1)\cdot 3\cdot b\cdot b\cdot (-1) \\ &= 3\cdot b^2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. august 2020 af ringstedLC

#11: Du siger tak for #10 og laver den samme fejl igen.

\begin{align*} 2b\cdot (a+ab)-2ab &= \\ 2ab+2a{\color{Red} b}-2ab &= \\ \\ 2b\cdot (a+ab)-2ab &= \\ 2ab+2\cdot b\cdot a\cdot b-2ab &= \\ 2ab+2ab^2-2ab &= \\ 2ab^2 \end{align*}

Desuden:

\begin{align*} 2ba+2ab-2ab &= (2+2-2)\,ab \\ &= 2ab \end{align*}


Svar #14
16. august 2020 af UCL (Slettet)

Jamen du har ret, jeg forstår det stadig ikke, men nu prøver jeg igen.

2b•( a+ab) - 2ab =

2ba +2ab  -2 ab     det her har jeg også skrevet i #11, men så går det galt .

Fordi jeg forstår ikke det andet stykke , eller forsættelsen.

2b • ( a+ ab) - 2ab =

2ab + 2• b •a•b- 2ab =(  men siger man så 2•b •a•b) ?

2ab + 2ab2 - 2ab =( men hvorfor siger man 2ab2)det forstår jeg ikke, er det fra det jeg har understreget overfor, 2, a•b

2ab2


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. august 2020 af ringstedLC

#14: Første del af #13 er med rødt en markering af din fejl. Den anden del er den korrekte udregning.

Når du ved at gange ind i parentesen kan få:

\begin{align*} 2b\cdot a &= 2ab \end{align*}

kan du vel også få:

\begin{align*} 2b\cdot ab &= \\ 2\cdot b\cdot a\cdot b &= \\ 2\cdot a\cdot b\cdot b &= 2ab^2\;,\;b\cdot b=b^2 \end{align*}

Indsæt to forskellige værdier for a og b (og ikke 1) i det oprindelige udtryk og se at reduktionen passer.


Svar #16
16. august 2020 af UCL (Slettet)

Jeg tvivler ikke på hvad du siger, for ved i er superdygtige i som hjælper:)

jeg forsøger bare at forstå den anden sætning i ligningen, fordi er det samme led der skal ganges sammen markeret med grøn som jeg skriver i #14.

2b • ( a+ ab) - 2ab =

2ab + 2• b •a•b- 2ab =(  men siger man så 2•b •a•b) ?

ærligt så forstår jeg ikke helt sikker på om jeg forstår resultatet 

2ab2  , betyder det 2•a og 2b= 2ab2


Brugbart svar (1)

Svar #17
17. august 2020 af ringstedLC

#16

2b • ( a+ ab) - 2ab =

2ab + 2• b •a•b- 2ab =(  men siger man så 2•b •a•b) ?

Ja, det er jo det, jeg skriver i:

#15

\begin{align*} 2b\cdot ab &= \\ 2\cdot b\cdot a\cdot b &= \\ 2\cdot a\cdot b\cdot b &= 2ab^2\;,\;b\cdot b=b^2 \end{align*}


Svar #18
17. august 2020 af UCL (Slettet)

Okay, jeg tror jeg begynder at forstå lidt mere, men jeg er ikke helt sikker.

Udefra det jeg har spurgt nu ved jeg ikke om jeg så også burde vide hvordan man regner stykket herunder:

5  8• p• q3

     2• p• q        


Svar #19
17. august 2020 af UCL (Slettet)

Jeg vil gerne lige spørger ind til #13, for helt at forstå det.

2b • ( a+ ab) - 2ab =

2ab + a•b•a -2b

2ab+ 2ab2 -2ab

2ab2

Hvordan kan det give 2ab2   og ikke -2ab2, hvordan bliver minus -2ab2   til + 2ab2


Brugbart svar (1)

Svar #20
17. august 2020 af OliverHviid

2b(a+ab)-2ab=

2ab+2ab²-2ab=

2ab²

Der er ikke noget -2ab² der bliver til +2ab².  Man ganger jo blot ind i parentsen og reducerer så udtrykket.

Man ser at 2ab-2ab går ud med sig selv, og tilbage har man 2ab². Mere er der ikke til det. 

Dit problem er nok at du blander 2ab og 2ab² sammen og derfor roder rundt i det. 


Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.