Kemi

Redoxreaktioner

21. august 2020 af kemc - Niveau: C-niveau

Er der en venlig sjæl, der kan hjælpe mig to spørgsmål 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2020 af janhaa

a) O: -2

F: +1

b) N: -3 og C: +2

c) LiAlH4

Li; +1

Al: + 3

H : -1


Svar #2
21. august 2020 af kemc

#1

a) O: -2

F: +1

b) N: -3 og C: +2

c) LiAlH4

Li; +1

Al: + 3

H : -1

Har ikke helt forstået, hvordan du har kommet frem til dine svar ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. august 2020 af mathon

                     \small \small \begin{array}{llll} a.\\& \begin{array}{llll} F\textup{ er mest elektronegativ}&\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{O}\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{F}{_2} \end{array} \\\\\ b.\\& \begin{array}{llll} N\textup{ er mest elektronegativ}&\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{C}\overset{\mathbf{{\color{Blue} -3}}}{N}{^{-}}&C\textup{ er ikke hybridiseret} \end{array}\\\\ c.\\& \begin{array}{llll} H\textup{ er mest elektronegativ}&\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{Li}\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Al}\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{H}_4 \end{array} \end{array}


Svar #4
21. august 2020 af kemc

#3

                     \small \begin{array}{llll} a.\\& \begin{array}{llll} F\textup{ er mest elektronegativ}&\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{O}\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{F}{_2} \end{array} \\\\\ b.\\& \begin{array}{llll} N\textup{ er mest elektronegativ}&\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{C}\overset{\mathbf{{\color{Blue} -3}}}{N}{^{-}} \end{array}\\\\ c.\\& \begin{array}{llll} H\textup{ er mest elektronegativ}&\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{Li}\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Al}\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{H}_4 \end{array} \end{array}

Nu forstår jeg :)

Ønsker dig en god weekend og tak 


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.