Kemi

Redoxreaktioner

21. august 2020 af kemc - Niveau: C-niveau

Opgave b har jeg problemer med 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} b.\\& \begin{array}{lllll} \overset{\mathbf{{\color{Blue} +4}}}{Pb}O_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{Cl}{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Pb}{^{2+}} \,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Cl}_2\;_{\textit{(g)}} \end{array} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Pb&&2&1\\ Cl&1&&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small {Pb}O_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Pb{^{2+}} \,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl_2\;_{\textit{(g)}}

\textup{afstemning af ladning:}

\small {Pb}O_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\, H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Pb{^{2+}} \,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl_2\;_{\textit{(g)}}

\textup{afstemning af hydrogen:}

\small {Pb}O_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\, H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Pb{^{2+}} \,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl_2\;_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\;_{\textit{(l)}}

\small \textup{oxygen stemmer.}


Svar #3
21. august 2020 af kemc

#2

\small \begin{array}{lllll} b.\\& \begin{array}{lllll} \overset{\mathbf{{\color{Blue} +4}}}{Pb}O_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{Cl}{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Pb}{^{2+}} \,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Cl}_2\;_{\textit{(g)}} \end{array} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Pb&&2&1\\ Cl&1&&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small {Pb}O_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Pb{^{2+}} \,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl_2\;_{\textit{(g)}}

\textup{afstemning af ladning:}

\small {Pb}O_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\, H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Pb{^{2+}} \,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl_2\;_{\textit{(g)}}

\textup{afstemning af hydrogen:}

\small {Pb}O_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\, H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Pb{^{2+}} \,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl_2\;_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\;_{\textit{(l)}}

\small \textup{oxygen stemmer.}

Hvordan med basisk ?

Vedhæftet fil:2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} a.\\& \begin{array}{lllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Al}\,_{\textit{(s)}}\;+\;O\overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{H}{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Al}{(OH)_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{H}_2\,_{\textit{(g)}} \end{array} \end{array}

\small \begin{array}{lcccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}&\textup{antal}\\ Al&3&&1&2\\ H&&1&3&6 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small \begin{array}{lllll} 2\,Al\,_{\textit{(s)}}\;+\;6\,OH{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Al{(OH)_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

\small \begin{array}{lllll} 2\,Al\,_{\textit{(s)}}\;+\;6\,OH{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Al{(OH)_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2\,_{\textit{(g)}} \;+\;4\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\\\\ 2\,Al\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,OH{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Al{(OH)_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\textup{\textup{afstemning af hydrogen:}

\small \begin{array}{lllll} 2\,Al\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,OH{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;2\,Al{(OH)_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2020 af mathon

Latex er dysfunktionelt i øjeblikket.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} b.\\& \begin{array}{lllll} \overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{N}{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +4}}}{Mn}O_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} +5}}}{N}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array} \end{array}

\small \begin{array}{lcccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Mn&&3&2\\ N&2&&3 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small \begin{array}{lllll} 2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,N{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,MnO_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;3\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

\small \begin{array}{lllll} 2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,N{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,MnO_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;3\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{\textup{afstemning af hydrogen:}

\small \begin{array}{lllll} 2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,N{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;2\,MnO_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;3\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.