Matematik

Omdrejningslegemer.

22. august 2020 af matHTX2021 - Niveau: A-niveau

Hvordan skal jeg gribe den her opgave an? :) se vedhæftning


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2020 af StoreNord

Prøv dig frem med nogle funktioner i Geogebra.
https://www.youtube.com/watch?v=aBYsvrrgRCk


Svar #2
22. august 2020 af matHTX2021

Tænkte mht at få dem til at være kontinuere og differentierbar?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2020 af StoreNord

Samme f' i overgangen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2020 af Capion1

Når to funktioner f og g sammensættes i forlængelse af hinanden i punktet (x0 , y0) , skal gælde:
f (x0) = g (x0) = y0      ∧    f '(x0) = g '(x0)
Overvej også glassets tykkelse.
Når du prøver forskellige kurver så sørg for, at akseenhederne er de samme.    


Svar #5
23. august 2020 af matHTX2021

Ja, men skal der så ikke være et +k i en af funktionerne, så k kan bestemmes vha at løse sove({g(x0)=h(x0),g’(0)=h’(0)},k)

Akseenheder?

Skriv et svar til: Omdrejningslegemer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.