Matematik

137 = −x

24. august 2020 af nutellaelsker - Niveau: C-niveau

137 = −x

nogen der ved hvordan man løser den her ligning? jeg ved godt det helt klart er noget af det nemmeste men kan simpelthen komme på en løsning. Plz hjælp en nødeskal i matematik!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2020 af Skaljeglavedinelektier

Hvordan løser du normalt en ligning? 

Målet er jok at der står x = ...  og for, at det kan ske skal "-" væk på højre side. Hvordan forestiller du dig, at man kan gøre det?


Svar #2
24. august 2020 af nutellaelsker

jeg har virkelig prøvet at isolere x men kan slet ikke få det til at fungere. HVordan skal jeg fjerne minuset? kan du give mig et ekstra hint?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2020 af OliverHviid

Dividér begge sider med -1, dvs.

137/(-1)=-x/(-1) ⇔

-137=x

Men du bør også være i stand til helt intuitivt at se at hvis

137=-x så må x jo være -137.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2020 af Capion1

# 0
Prøv at lægge
(x - 137) til på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2020 af AMelev

#2 Man skifter fortegn ved at gange (eller dividere) med -1 (i ligningen skal du så gøre det på begge sider).
- 137 = -(-x) = x

Du skal ikke lade dig mislede af, at x ikke står på venstre side. Når -137 = x, så har du løst ligningen, idet det er præcis det samme som x = -137.


Skriv et svar til: 137 = −x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.