Matematik

Differentialregning

24. august 2020 af emmahansen12345 - Niveau: A-niveau

Jeg har prøvet at differentiere denne funktion, og jeg får svaret til at være 0,25 hver gang, men den burde give 0,5. Er der nogen som kan forklare hvorfor det giver 0,5?

f(x) = 2 * √4 + 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2020 af AMelev

= 2·2 + 1 = 5

f '(x) burde give 0, da f(x), som du har skrevet den, er en konstant.
Der skulle nok have været et x et eller andet sted. Prøv lige at uploade et billede af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2020 af ringstedLC

Den afledede f '(x) er ikke 0.5

Der må være en "ups" eller en fejl i facitlisten.


Svar #3
24. august 2020 af emmahansen12345

Det er fordi jeg skal undersøge om en graf er glat i x=4, hvilket betyder at jeg skal differentiere begge funktioner og se om de giver det samme når man sætter x til at være 4. Det er den øverste jeg har svært ved at differentiere


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2020 af ringstedLC

Brug at √x = x0.5 og potensregnereglerne eller se diff.-kvotienten i FS.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2020 af AMelev

#3 Du skal differentiere FØR du indsætter x = 4.

altså f1'(x) = ...., så f1'(4) = .... og f2'(x) = ..., så f2'(4) = ...

Du kan evt. bruge dit CAS-værktøj. Du skulle gerne få f1'(x) = 1/√x og dermed f1'(4) = ½.

NB! Jeg undrer mig over, hvorda du har fået 0.25, jf #0.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.