Matematik

Ib køber ind til sin fødselsdag. Hun køber 6 kokos toppe, 8 teboller og 5 flødekager, det koster i alt 205 kroner. Hun kan ikke huske de enkelte priser, men hun lagde mærke til at en kokostop koster 2

25. august 2020 af marius7 - Niveau: 8. klasse

Ib køber ind til sin fødselsdag. Hun køber 6 kokos toppe, 8 teboller og 5 flødekager, det koster i alt 205 kroner.

Hun kan ikke huske de enkelte priser, men hun lagde mærke til at en kokostop koster 2 kroner mere end en tebolle, og en flødekage koster 10 kroner mere end en kokostop.

Hvad er prisen på en kokostop?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2020 af PeterValberg

Kokostop:    K
Tebolle:        T = K - 2
Flødekage:   F = K + 10

6K + 8T + 5F = 205
6K + 8(K - 2) + 5(K + 10) = 205

bestem K (som er prisen på kokostoppen :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ib køber ind til sin fødselsdag. Hun køber 6 kokos toppe, 8 teboller og 5 flødekager, det koster i alt 205 kroner. Hun kan ikke huske de enkelte priser, men hun lagde mærke til at en kokostop koster 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.