Matematik

Bestem funktionens nulpunkt

25. august 2020 af sofia222000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogle der gider at forklare mig b, har lagt en vedhæftet fil, ved ikke hvordan man finder et nulpunkt. Det ville være en stor hjælp hvis nogle kunne forklare hvordan man finder den. :)

Håber nogle kan hjælpe, Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2020 af janhaa

hvilken fucntion?


Svar #2
25. august 2020 af sofia222000 (Slettet)

hov undskyld glemte at sætte en ind :)

Vedhæftet fil:Skærmbillede (6).png

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2020 af PeterValberg

Nulpunktet er den x-værdi, hvori grafen skærer x-aksen 
(her er y = 0 nemlig)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
25. august 2020 af sofia222000 (Slettet)

så nulpuktet er bare (0,2)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2020 af janhaa

#4

så nulpuktet er bare (0,2)?

(4, 0)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2020 af PeterValberg

Nej, - (0, 2) er der, hvor grafen skærer y-aksen....

Nulpunktet er den værdi for x, der betyder, at y = 0
hvilket kan aflæses der, hvor grafen skærer x-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
25. august 2020 af sofia222000 (Slettet)

hvad er svaret er det ikke bare (0,2)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2020 af PeterValberg

Nej, funktionens nulpunkt er x = 4
fordi grafen skærer x-aksen i punktet (4, 0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
25. august 2020 af sofia222000 (Slettet)

når okay fint, men forstår det stadig ikke helt. om du lige kunne forklare mig hvad et nulpunkt endelige er? og hvordan regner man sådan et nulpunkt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2020 af Anders521

#9 Hvad et nulpunkt er, skulle gerne stå i din bog, hvor der sikkert også er eksempler på hvordan sådan et bestemmes. Ret forenklet kan et nulpunkt, r, for en funktion, f, siges at være et tal således at f(r) = 0. I dit tilfælde kan du regne r ud, eller finde det ud fra din figur.  


Skriv et svar til: Bestem funktionens nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.