Fysik

Kinetisk energi

25. august 2020 af FysikAaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej er der nogen der kan hjælpe med denne opgave
1. Beregne kasserne Samlede kinetisk Energi.
Se vedhæfte

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2020 af janhaa

E(tot)=(\frac{1}{2}*3*6^2+\frac{1}{2}*2-\frac{1}{2}*2*3)J=47\,J


Svar #2
25. august 2020 af FysikAaaa (Slettet)


Mange tak for hjælpen. Det var til stor hjælp!

Svar #3
25. august 2020 af FysikAaaa (Slettet)

Kan du egentlige forklar udregninger evt selv formel ind du bruger så jeg kan forstå tanken bag udregninger?

Brugbart svar (1)

Svar #4
25. august 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \text{En kasse har bev\ae gelsesenergien\,}E_{kin} &= \tfrac{1}{2}m\,v^2 \\ E_{tot.} &= E_1+E_2+E_3 \\ &= \tfrac{1}{2}m_1\,{v_1}^2+\tfrac{1}{2}m_2\,{v_2}^2+\tfrac{1}{2}m_3\,{v_3}^2 \\ &= \tfrac{1}{2}\cdot \left (m_1\,{v_1}^2+m_2\,{v_2}^2+m_3\,{v_3}^2 \right ) \\ &= \tfrac{1}{2}\cdot \left (2\cdot {3}^2+{2}^2+3\cdot {6}^2 \right )\;\biggl (kg\cdot \left (\tfrac{m}{s} \right )^2=J \biggr ) \\ &= 65\text{ J} \end{align*}


Skriv et svar til: Kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.