Kemi

pH beregning i kemi

26. august 2020 af masse1234 - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har fået dette spørgsmål:

1. Beregn pH-værdien når [H3O^+] er:

a) 0,056 mol/L         b) 0,00049 M          c) 2,75*10^-11 M

Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal begynde


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llll} \textup{Begynd med }\\& pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right ) \end{array}


Svar #2
26. august 2020 af masse1234

Tak, men jeg ved bare ikke hvor jeg sådan skal skrive det henne, altså om det er på en lommeregner eller lign, for at jeg får et svar


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. august 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llll} 1.\\& pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )\\&& \begin{array}{llll} a)&pH=-\log(0.056)\\\\ b)&pH=-\log(0.00049)\\\\ c)&pH=-\log(2.75\cdot 10^{-11}) \end{array}\\\\& \textup{Beregnes p\aa \ din lommeregner.} \end{array}


Svar #4
26. august 2020 af masse1234

Tak!

Har jeg regnet dem rigtigt ud?

a) 1.25181       b)3.3098          c)10.5607


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. august 2020 af mathon

Du har TASTET rigtigt.


Svar #6
26. august 2020 af masse1234

Fedt! tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2020 af mathon

pH angives dog sjældent med mere end to betydende decimaler, da teorien "ikke holder til mere".


Skriv et svar til: pH beregning i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.