Bioteknologi

Beregn stofmængdekoncentrationen af NaCl i havvand.

26. august 2020 af unknownknowledge - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået til opgave et beregne stofmængdekoncentrationen af NaCl i havvand. Opgaven lyder følgende: 

1. Havvand fra Skagerrak indeholder NaCl i en massekoncentration på 29,9 g/L. Beregn stofmængdekoncentrationen af NaCl i havvand. 

Skal jeg lave et reaktionsskema af en art, som indeholder H2O og NaCl? Eller er det fint nok med at bruge den information vi for givet og så regne M, n og c ud fra dette?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2020 af mathon

         \small \begin{array}{lllll} \textup{Molaritet:}&\frac{n}{V}=\frac{\frac{29.9\;g}{58.44\;\frac{g}{mol}}}{1\;L}= \end{array}


Svar #2
26. august 2020 af unknownknowledge

#1

         \small \begin{array}{lllll} \textup{Molaritet:}&\frac{n}{V}=\frac{\frac{29.9\;g}{58.44\;\frac{g}{mol}}}{1\;L}= \end{array}

Tak! Så jeg skal ikke gøre andet end det, for at finde frem til stofmængdekoncentrationen? Og passer det så med at resultatet bliver 0,5116142 mol/L?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. august 2020 af mathon

- men med færre decimaler i facit.


Skriv et svar til: Beregn stofmængdekoncentrationen af NaCl i havvand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.