Kemi

Mængdeberegninger

26. august 2020 af carolinesvanee - Niveau: B-niveau

Hej nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:

Ved kalkbrænding dannes carbondioxid:

CaCO3 (s) --> CaO (g) + CO2 (g)

Beregn rumfanget ved 1 bar og 20 grader) af den ængde carbondioxid, der dannes ud fra 40 g kalk.

Skal jeg først afstemme reaktionen? eller hvad skal jeg gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2020 af Sveppalyf (Slettet)

40 g CaCO3 indeholder

n(CaCO3) = 40g / 100,0869g/mol = 0,3997 mol

Vi kan se af reaktionsligningen at der for hvert mol CaCO3 bliver dannet det samme antal mol CO2. Så vi har

n(CO2) = n(CaCO3) = 0,3997 mol

Ved 1 bar og 20oC fylder denne mængde CO2 rumfanget

pV = nRT  <=>

V = nRT/p

V = 0,3997mol * 0,0831446 L*bar/(K*mol) * 293K / 1 bar = 9,7 L


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.