Matematik

Lineære funktioner

26. august 2020 af hejhej1005 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har brug for hjælp til den her opgave så håber nogle kan hjælpe mig.

Spørgsmålene lyder således: 

Angiv hvilke linjer i kordinatsystemet der passer til nedstående ligninger

y=x = linje ?

y=4 = linje ?

4=x = linje ?

y=-x = linje ?

Angiv to linjer der har samme værdi for a. y = ax + b

Angiv to linjer der har samme værdi for b. y = ax + b

Har vedhæftet fil med billede af kordinatsystemet


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2020 af PeterValberg

y=x
vil give dig en ret linje, der går gennem (0, 0) og
hvor x og y har samme værdi, - det betyder,
at grafen fx vil gå gennem (0,0) , (1,1) , (2,2) og så videre

y=4
Her er tale om en sammenhæng mellem x og y, hvor
y altid vil være 4, uanset værdien for x ... du skal her forvente
en ret linje parallel med x-aksen gennem punktet (0,4)

x=4
En lodret linje gennem (4,0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
27. august 2020 af hejhej1005 (Slettet)

Så hvilke to linjer har samme værdi for har hvilke to har samme værdi for b? er ikke helt sikker på jeg forstår


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2020 af PeterValberg

Hvis to lineære funktioner har samme b-værdi, så vil deres grafer skære y-aksen i samme punkt
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
27. august 2020 af hejhej1005 (Slettet)

Så linje e og a har samme værdi for b?
Hvad så med a? Der er mange der hælder med det samme

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2020 af mathon

#5

                           \small \small \begin{array}{l|c|c|c|c|c|c|c|} \textup{linje}&a&b&c&d&e&f&g\\\hline \textup{h\ae ldningstal}&-1&0&0&1&1&1&\textup{ikke def.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Angiv hvilke linjer i kordinatsystemet der passer til nedstående ligninger

y=x = linje ?

y=4 = linje ?

4=x = linje ?

y=-x = linje ?

Angiv to linjer der har samme værdi for a. y = ax + b

Angiv to linjer der har samme værdi for b. y = ax + b

Det er taget fra en mat 8 test, færdighedsregning... 


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.