Matematik

Øvelse Trigonometriske grundligninger

27. august 2020 af kemc - Niveau: A-niveau

Hej. 

Vi er igang med et nyt emne og ønsker, at få en bedre forståelse, men hvordan løser de sidste 

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2020 af peter lind

Skal du aflevere resultatet i radianer ? Hvis ikke skal du huske at omstille din lommeregner til at regne i grader

Husk at der er uendelig mange løsninger. Hvis x0 er løsning til den første får du samtlige løsninger som

±x0 + n*360º(2π)


Svar #3
27. august 2020 af kemc

#2

Skal du aflevere resultatet i radianer ? Hvis ikke skal du huske at omstille din lommeregner til at regne i grader

Husk at der er uendelig mange løsninger. Hvis x0 er løsning til den første får du samtlige løsninger som

±x0 + n*360º(2π)

Kan du prøve og vise mig, hvordan man løser den første opgave ?


Svar #4
27. august 2020 af kemc

Sådan jeg har løst den første 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} 1.\\& \begin{array}{lllll} \cos(x)=\cos(2\pi-x)=-0.83\\\\ x=\left\{\begin{array}{lll} 2.54990+p\cdot 2\pi\\ 3.73328+p\cdot 2\pi \end{array}\right. \end{array}\\\\\\ 2.\\& \begin{array}{lllll} \sin(x)=\sin(\pi-x)=0.20\\\\ x=\left\{\begin{array}{lll} 0.201358+p\cdot 2\pi\\2.94023 +p\cdot 2\pi \end{array}\right. \end{array}\\\\\\ 3.\\& \begin{array}{lllll} \tan(x)=\tan(x+\pi)=-0.5\\\\ x=2.67795+p\cdot \pi \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2020 af peter lind

Du har taget fejl af sinus funktionens samtlige løsninger For cosinus funktionen bliver det

x= ±1,213225 + 2πp  p∈N


Svar #8
27. august 2020 af kemc

Er disse rigtige ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: Øvelse Trigonometriske grundligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.