Matematik

brøker

27. august 2020 af jasguld (Slettet) - Niveau: 10. klasse

21 * 2/3 dele 

hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2020 af Mathias7878

Du ganger bare 21 op i tælleren (den øverste) og får at 

21 \cdot \frac{2}{3} = \frac{21 \cdot 2}{3} = \frac{42}{3} = ?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2020 af Anders521

#0 En alternativ til #1 er 

                                                 \small 21\cdot\frac{2}{3}=\frac{21\cdot2}{3}=\frac{7\cdot3\cdot2}{3} =\frac{7\cdot \cancel{3}\cdot2}{\cancel{3}}=7\cdot2=?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2020 af AMelev

Brøkregler
1. Gang
brøk med tal → Gang tallet på i tælleren  \frac{a}{b }\cdot t=\frac{a\cdot t}{b }
brøk med brøk → Gang tæller med tæller og nævner med nævner  \frac{a}{b }\cdot \frac{c}{d}=\frac{a\cdot c}{b\cdot d }

2. Dividér
brøk med tal → Gang tallet på i nævneren \frac{a}{b }: t=\frac{a}{b \cdot t}

med brøk → Gang med den omvendte brøk og brug gangereglerne  \frac{a}{b }: \frac{c}{d}=\frac{a}{b }\cdot\frac{d}{c}\; \: \textup{og }\;\: t: \frac{c}{d}=t\cdot\frac{d}{c}

NB! Det er klogt at forkorte før man ganger sammen jf. #2.


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.