Matematik

Problemløsningsopgaver løst med ligninger

29. august 2020 af Matematikergodt (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal takle opgaver med ligninger ud af problemløsningsopgaver., fordi jeg synes, det er svært for mig at kunne finde ud af det.

Eksempel:

To brødre og en søster er tilsammen 35 år. Den ældste bror er dobbelt så gammel som søsteren, og den yngste bror er 3 år ældre end søsteren. Tilsammen har de 12 arme og ben. Hvad er alderen til hver af dem?

Jeg forstår seriøst ikke det, så håber I kan forklare mig "fremgangsmåden", hvis der er sådan en, når man løser sådan nogle opgaver ved hjælp af ligninger.

Fortsat god aften!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2020 af StoreNord

Lad os sige, at søsteren er s år gammel, så er den ældste bror 2s år og den yngste s+3 år, ialt 35 år.
s+2s+(s+3)=35
Find søsterens alder, og så de andre.


Svar #2
29. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

#1

Når, nu tror jeg, jeg har fattet det.

Kan du så venligst lave et eksempel, jeg selv skal løse og vise dig herinde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2020 af StoreNord

Niels er n år
Kirsten er 10 år ældre.
Niels er 4 gange så gammel som deres hund.
Tilsammen er de 163 år.

Hvor gamle er de hver i sær?


Svar #4
29. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

#1

Søsterens alder: s+2s+s+3=35

4s+3=35

4s+3-3=35-3

4s=32

4s/4s=32/4s

s=8 

Den ældste brors alder: 8*2=16

Den yngste brors alder: 8+3=11

Det var til starteropgaven.


Svar #5
29. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

Niels er n år
Kirsten er 10 år ældre.
Niels er 4 gange så gammel som deres hund.
Tilsammen er de 163 år.

Hvor gamle er de hver i sær?

Jeg forstår ikke helt fremgangsmåden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2020 af ringstedLC

#4: Korrekt!

#5: Gå udfra alderen af Niels, n og opstil de to andres aldre. Det er den samme fremgangsmåde.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2020 af StoreNord

#6
Nej.
Start med at sige : Hunden er h år gammel.


Svar #8
29. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

Ok


Svar #9
29. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

Jeg forstår ikke: Niels er 4 gange så gammel som deres hund.


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2020 af StoreNord

4*h


Svar #11
29. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

Jamen hvad med n=niels og h=hunden?

Så er der to ubekendte involveret.


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august 2020 af StoreNord

Nielses alder er udtrykt ved hundens alder.


Svar #13
29. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

Ok. Jeg giver op.

Fortsæt god dag, det for svært for mig at lære.


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. august 2020 af StoreNord

Du opgir for let.
Løs ligningen:     h+4h+(4h+10)=163


Svar #15
30. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

#13

Ja, ved punkter hvor jeg er meget svag.


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. august 2020 af Capion1

# 0
"Tilsammen har de 12 arme og ben".  En autoriseret opgavetekst ville ikke her medtage denne, for
opgaveløsningen, unødvendige oplysning. Den må høre hjemme på bagsiden af Anders And bladet.


Skriv et svar til: Problemløsningsopgaver løst med ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.