Matematik

omegn

30. august 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Hvad betyder omegn?
Og hvordan finder jeg den største udprikkede omegn w’(3).

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2020 af ringstedLC

Omegnen ≈ egnen omkring noget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2020 af Capion1

Lad  x ∈ ] x1 ; x2 [  som er en symmetrisk omegn om 3
og
f (x1) → 1,5  for  x → x1
og
f (x2) = 2,5   for  x → x2


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2020 af Eksperimentalfysikeren

Der findes mindst to definitioner på "omegn" i matematikken.

A: En omegn om x er et åbent interval, der er symmetrisk om x.

B: En omegn om x er et åbent interval, der indeholder x.

Du må på jagt i din lærebog, for at finde ud af, hvilken definition, I bruger. I det følgende gætter jeg på, at det er A, I bruger.

Find de x-værdier, afbildes ind i intervallet ]1,5;2,5[. Det er et interval. Prøv så at finde et interval, der ligger symmetrisk om 3 og som ligger inde i det fundne interval.


Svar #4
31. august 2020 af javannah5

Hvad menes der med “så det for alle xEw’(3) gælder, at f(x)Ew(2), 2 dec”

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det betyder, at hvis du tager et x fra omegnen ω'(3) og indsætter i f, vil f returnere en værdi, der ligger i den omegn, ω'(2), der er givet i opgaveteksten.

Hvis du f.eks. vælger x=1, giver f(1) = 0, som ikke ligger i intervallet ]1,5;2,5[. Derfor kan 1 ikke være element i ω'(3).

Bemærk, at fordi ω'(2) ikke indeholder 2, kan en x-værdi, der giver f(x)=2 ikke være element i ω'(3).


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2020 af Capion1

En omegn om x0 er et åbent interval
|x - x0| < ε    ⇔   x0 - ε < x < x0 + ε
Hvis x ligger i dette interval, ligger x i omegnen af x0 .
Den udprikkede omegn om x0 indeholder ikke x0 .
Ved at gøre ε vilkårlig positiv lille, kan vi indsnævre omegnen om x0 .
Det er denne tankegang der ligger i kontinuitet og grænseværdi for funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2020 af AMelev

NB! ω(3) på tegningen er en ikke-symmetrisk, udprikket omegn.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: omegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.