Matematik

Bestem tallene a og b f skærer andenaksen i punktet p(0,4 og f(2)=36

31. august 2020 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej 

er der nogen der vil hjælpe med denne opgave, den skal løses uden hjælpe midler 

opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: opgave 1a-5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2020 af peter lind

Du indsætter punkternes koordinater i funktionsudtrykket. Du får derved to ligninger med to ubekendte som du må løse


Svar #3
31. august 2020 af sandrai

Hvordan for jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2020 af peter lind

Hvad er du i tvivl om med det ?


Svar #5
31. august 2020 af sandrai

Hvordan jeg stiller det op, så det bliver 2 ligninger med 2 ubekendte

f(x)=4*0^0 ?

Er det sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2020 af mathon

                            \small \begin{array}{llllll} y=b\cdot a^x\\\\P(0,4)\textup{:}& 4=b\cdot a^0\\\\& 4=b\cdot 1\\\\& b=4\\\\\\ f(2)=36\textup{:}&36=4\cdot a^2\quad \wedge\quad a>0\\\\& 9=a^2\\\\&a=3 \end{array}


Svar #7
31. august 2020 af sandrai

Nååårh

Skriv et svar til: Bestem tallene a og b f skærer andenaksen i punktet p(0,4 og f(2)=36

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.